Eventet för smart industri. Göteborg, 12-13 april, 2018

Ta del av våra utbildningsdagar och nå längre med din verksamhet.

Nå resultat med OEE-mätningar (1 dag)

Daglig styrning och ständiga förbättringar kräver fakta och regelbundna mätningar för att fungera. TAK/OEE är ett vedertaget nyckeltal för att följa upp effektivitet och störningar i industriell produktion.

Ett OEE-system är ett starkt verktyg för att supporta daglig styrning och förbättringar med fakta. Sannolikheten att lyckas med införandet av OEE-system och Modern Produktionsuppföljning ökar genom att höja gruppens förståelse för vad OEE är (och inte är) och hur det hänger ihop med produktionsekonomi.

RS Production Användarutbildning (1+1 dag)

Användarutbildningen hjälper användare i olika roller att få god förmåga i användningen av RS Production. Det hjälper till att driva daglig styrning och förbättringsarbete baserat på fakta.

För att maximera nyttan av RS Production är det viktigt att ha korta vägar från idéer till handling och från frågor till svar. En välutbildad systemägare kan ge stöd åt den egna verksamhetens faktabehov.

Ställtidsreducering med SMED – Grundkurs

SMED, Single Minute Exchange of Die, är en metod för att på ett strukturerat och metodiskt sätt eliminera förluster under omställningar. Kursen syftar till att ge deltagaren grundförståelse för metodik och praktisk användning.

SMED står för tanken att stopptiden för en omställning ska vara kortare än 10 minuter och är användbar till alla typer av maskiner och utrustningar. Deltagarna kommer att få ta del av bakgrund, metodik och strategier för att på ett strukturerat sätt arbeta med ställtidsreducering.

AKTUELLA DATUM

För tillfället finns följande datum planerade för utbildningar. Samtliga kurser hålls i Good Solutions utbildningslokal i Göteborg.

Det finns inga kommande evenemang just nu.